Forældreguide

Velkommen til Stevnsgade Basketball

Kære forældre


Velkommen til Stevnsgade Basketball. Vi er superglade for, at I har valgt at spille basket hos os!


På denne side, kan I finde info om alt hvad der er værd at vide som nyt medlem/forælder i klubben.

Stevnsgade Basketball er etableret i 1958 og er én af Danmarks ældste basketballklubber. Vi er drevet af frivillighed, og mange af vores gamle spillere vender ofte tilbage senere i deres karriere som trænere - det er vi stolte af! Vi håber, at I snart vil føle jer hjemme i Nørrebrohallen, og vi ser frem til at lære jer at kende.

Sådan melder du dig ind i klubben

Når du ønsker at melde dig ind i klubben, kan du vælge dit specifikke hold under menupunktet "Holdene". Her kan du tilmelde dig ved at klikke på "tilmelding" i toppen.


Skal du tilmelder dit barn, så se efter fødselsårgang. U efterfulgt at et tal betyder at man er yngre end den angivne alder. F.eks., hvis dit barn er 12 år, skal han eller hun spille på U13.


Hvis du ikke er sikker på, hvilket hold du skal vælge, kan du sende en mail til stevnsgade@stevnsgade.com. Så skal vi nok guide dig:) 


Skriv gerne om du/dit barn er begynder eller øvet samt andet relevant info såsom alder/fødselår. 

Når du har fundet det rette hold

Når du klikker på tilmelding og udfylder formularen, kommer du i praksis på en venteliste. Der er stor forskel på ventelisterne, fra hold til hold, så vi kan desværre ikke sige, hvor længe der går, før du får en plads. 


Så snart der er plads til dig/dit barn, modtager du en mail. 


Vi anbefaler, at du starter med at kontakte coach for at høre nærmere om venteliste og mhp. en evt. prøvetime.


Så snart man er meldt ind i klubben, får man en basketball i velkomstgave, som man skal have med til træning. Man skal blot henvende sig til Jan i Klublokalet. Han udleverer bolde og pakker fra webshoppen hver tirsdag kl. 16-18.

Forældreopbakning

Som forælder til et barn i Stevnsgade, er det rigtig vigtigt, at man bakker op omkring sit barns sport og holdet. Det behøver ikke at være hverken vildt eller voldsomt tidskrævende, bare rolig:)  


Ud over jubel fra tilskuerrækkerne er der altid brug for diverse frivillige indsatser, for at få alt til at fungere. 

Til udekampe har vi brug for, at der er nogen der kører. Til hjemmekampe har vi brug for, at der bliver stillet borde og stole op og forældre til at sidde dommerbord (nemt – bare rolig :-).  Og så skal der måske bages en kage.


Sociale aktiviteter uden for hallen er også vigtige. Undersøgelser viser entydigt, at det gode kammeratskab er vigtigt for fastholdelsen af børnene. Så tag gerne initiativ til f.eks. pizzaaftener og sleepovers.

Etik og kommunikation

DBBF (Danmarks Basketball Forbund) har udarbejdet et sæt etiske normer for forældre til børn i dansk basketball. 


I stevnsgade Basketball ønsker vi at alle forældre følger disse normer. På den måde, er man som forældre med til at skabe de allerbedste rammer og forudsætninger for, at alle børn i klubben lykkes med og trives i sporten.


Du kan læse DBBF´s normer HER


Som forælder til et barn i klubben, kan man komme i den situation, at man har nogle bekymringer som man gerne vil italesætte. Her er det rigtig vigtigt, at man ved hvem man skal tage fat i. Derfor har vi valgt at sætte et par ord på forældresamarbejde og kommunikation i klubben. Det kan du blive klogere på HER

Holdleder

I Stevnsgade består hvert hold af en træner/ trænerteam og én eller flere holdledere. Holdledere er typisk forældre til børn på holdet, da I kender jeres børn bedst, og da vi ønsker at vores trænere skal koncentrere sig om at træne basketball med jeres børn og dyrke basketfællesskabet på holdet.


Det kræver ikke vanvittigt meget at være holdleder, men de er vigtige for træneren, oplevelsen og fællesskabet. 

Holdledere vælges på det først forældremøde i sæsonen, og der er altid brug for ekstra hænder. Som holdleder står man for det praktiske omkring et hold. F.eks. kommunikation omkring kampe og kørsel.


Som ny forælder i klubben, kan man gå til holdlederen, som ofte kan svare på de fleste af jeres spørgsmål, og ellers ved de, hvor I skal henvende jer. Selvom holdlederen har en koordinerende funktion, så er det alles fælles ansvar at hjælpe hinanden.


Hvis I har brug for, at der kommer en erfaren holdleder fra et andet hold med til et forældremøde til at fortælle mere om, hvad holdlederopgaven går ud på, så send en mail til Rikke (manuel@stevnsgade.com).

Mere info

Du kan finde nyttige oplysninger omkring pris/kontingent, mulighed for økonomisk støtte og udmeldelse HER.


Rigtig hjerteligt velkommen i klubben!